Highway 83

_dsc5056Rotterdam, dinsdag – Mijn vriend Maarten Laupman en zijn vriend Rob Daniels reizen van het zuiden van Texas naar Canada over Highway 83. In Het Vrije Volk doen ze de komende weken in woord (van Rob) en beeld (van Maarten) verslag van wat zij zoal meemaken.

Vandaag: Koeiekoppen

Texmexen ontbijten in het weekend graag stevig. Het liefst mettortilla’s en barbacoa, de moeder van alle bbqxe2x80x99s, die gelukkig zo hieren aar nog wordt verkocht. Bij Veraxe2x80x99s backyard Bar-B-Q aan SouthmostRoad bijvoorbeeld. Ingredixc3xabnten: zoxe2x80x99n vijftig koeienkoppen. Apparatuur?Een gat in de grond waar een gloeiende laag houtskool in ligt en diewordt afgedekt nadat de longhornkoppen erin zijn gekieperd/ Kooktijd?Een kleine twaalf uur waarna de gebraden vleesmassa eruit wordtgelepeld, ontdaan van botten en verdeeld over bakken waarin de wangen,tongen en de ogen komen te liggen. Prijs? Tussen de vier en vijf dollarper pond, hangt af voor welke organen je voorkeur hebt. Wij nemen vanalles wat, met een stapel verse tortillaxe2x80x99s en een bakje logischeregroene saus, op basis van de onvolprezen Jalapeno peper. Lekker?Jazeker, maar jammer dat er bij het braden van het vlees helemaal geenkruiden worden gebruikt. Een uitje misschien of een teentje knof? VoorAlberto Vero hoeft dat niet zo. Hij doet het al dertig jaar op dezemanier en zijn moeder al weer twintig jaar voor hem. Samen met een baknachoxe2x80x99s en schaal guacamole betalen we nog geen acht dollar voor eenontbijt waar we een dag mee vooruit kunnen en xe2x80x99s middags ook nog eenseen uitgehongerde groep kokmeeuwen mee tevreden stellen. Hoe de ogensmaken? Muy sabroso hombre. Net draadjesvlees.

Lees meer

Een gedachte over “Highway 83

  1. De onopgevoede en onbeschaafde schrijver van bovenstaand stukje zal later nog met weemoed terugdenken aan de tijd dat alleen op zondagmorgen de kerkklokken luidden. Want dan zal hij ’s morgens tegen vijven worden opgeroepen tot gebed vanaf de minaret, gevolgd door nog vier herhalingen die dag.
    Ik ben niet katholiek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s