Niet waar

Rotterdam, dinsdag – Hoe praatjes in de wereld komen? Geen idee. In NRC Handelsblad van 5 mei stond in een artikel naar aanleiding van het eerste lustrum van de dood van Pim Fortuyn dat diens zelfbenoemde plaatsvervanger op aarde, Mat Herben, ‘regelmatig’ ‘iets doet’ voor de postdoctorale opleiding journalistiek van de Erasmus Universiteit Rotterdam.
Gelukkig was ik niet de enige die daarvan opkeek: je wordt zo gauw een aansteller gevonden.
Het vermoeden was dat de beide journalisten aan wie Mat Herben zijn nieuwe visitekaartje overhandigde, uit zijn opmerking dat hij als gastspreker was uitgenodigd aan de PDOJ nogal kort door de bocht hadden geconcludeerd dat hij ‘regelmatig’ ‘iets’ etc. en daarmee was de kous af.
(Hoewel ik er gisteren op het schoolplein door een andere vader nog aan werd herinnerd dat ik een bekende Nederlander als collega had: ‘Ik ben even vergeten wie, iemand uit de politiek?’)
Groot was dan ook de verbazing toen ons vakblad De Journalist in de rubriek Transfers meldde dat Mat Herben ‘docent [is] bij de postdoctorale opleiding Journalistiek aan de Erasmus universiteit en op het instituut Clingendael’.
Dat is nog een iets anders dan ‘regelmatig’ ‘iets doen’.
Wie op Parlement & Politiek op Herben zoekt, vindt in diens c.v. onder het kopje ‘nevenfuncties/huidige’ dat hij beide docentschappen vervult ‘vanaf 2007’. Genoemde site is een initiatief van het Parlementair Documentatie Centrum van de Universiteit Leiden en ‘bedoeld voor iedereen die in de landelijke politiek is gexc3xafnteresseerd,en dan niet alleen journalisten, ambtenaren en politici, maar ookburgers en (aankomende) kiezers’. Onder meer zijn er biografietjes te vinden van alle Kamerleden vanaf 1813.
Maar Mat Herben ‘regelmatig’ ‘iets doen’ of zelfs docent aan de PDOJ: het is niet waar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s