Het verplichte hek

La Jouannière, zaterdag – Fransen zijn ook rare Romeinen, als het daarover gaat. Het kan niemand ontgaan dat in Frankrijk om elk zwembad een hek staat. Niet alleen openbare zwembaden zijn omheind, ook de particuliere poeletjes waar menige achtertuin mee prijkt, zijn alleen toegankelijk door een poortje in het wettelijke hek.

Jawel, wettelijk hek.

Want vrijheid, gelijkheid, broederschap: iedereen in Frankrijk mag zijn eigen zwembad aanleggen, maar er moet wel een hek omheen.

Dat zal wel te maken hebben met aansprakelijkheid. Andermans kinderen die onverhoeds te water raken, de veestapel van de aanpalende boer, je zet je auto net een beetje ongelukkig neer… Een ongeluk zit in een klein hoekje. Vandaar dat de Franse wet een hek voorschrijft.

Het zwembad van La Jouannière heeft drie jaar lang een illegaal bestaan geleid. Zonder hek. Maar daar is sinds vandaag verandering in gekomen. Sinds vandaag is het zwembad van La Jouanniere een Echt Frans Zwembad. Met Hek dus.

In Frankrijk hebben ze trouwens wel meer vreemde regels met betrekking tot zwembaden. Dat weet ik uit eigen ervaring.

Een gedachte over “Het verplichte hek

  1. wat een mooie foto, is dit wellicht het begin van een wedstrijd met deadline 1 sept over “de mooiste zwembadfoto deze zomer…..”

    met dikke prijzen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s