AH-belevenis

Image_00454Rotterdam, zaterdag – Het viel me op dat Louise zo cool bleef. Ze had in onze Albert Heijn gezien dat een pistool uit iemands jaszak op de grond viel. Per ongeluk schopte hij ertegen, waardoor het een stuk over de vloer schoof voordat hij het haastig opraapte en in zijn zak frommelde.
Geen alledaags tafereel, zelfs niet bij onze Albert Heijn in het Nieuwe Westen..
Louise vertelde het heel nuchter. Ik weet dat ze door een akkefietje in het verleden nogal gevoelig is voor mannen met handwapens, dus die nuchterheid verbaasde me. Een andere vrouw die het voorval ook had gezien, waarschuwde de beveiliging van de winkel en toen we een kwartier later op straat kwamen, bleek die afgezet. Overal vandaan kwamen politiewagens. Agenten in kogelvrije vesten gingen het pand binnen, maar toen was de man met pistool al vertrokken. Hij kwam naar het schijnt alleen een blikje bier kopen.

5 gedachtes over “AH-belevenis

 1. Ja, weet je nog. En de ultieme kick was toch wel: geen tussengroeven, de nummers liepen gewoon in elkaar over. Helemaal te gek man. Zo maken ze ze tegenwoordig niet meer. Maar goed ook trouwens, want ik heb geen platenspeler meer.

 2. heb ‘m nog steeds, mono, want toen dacht ik nog dat je een kanaal zou missen wanner je geen stereo abspielgerxe5t had…
  Ik hoorde de plaat voor’t eerst op radio London. Was het een regenachtige zaterdagmiddag? Moest daarvoor naar zolder omdat daar betere ontvangst was (hoger? zal wel)
  De ontbrekende tussen stukjes op de LP werden door het radio station ingevuld met <>
  Dat was om de hometapers te ontmoedigen wellicht.
  Some things never change…

 3. heb ‘m nog steeds, mono, want toen dacht ik nog dat je een kanaal zou missen wanner je geen stereo abspielgerxe5t had…
  Ik hoorde de plaat voor’t eerst op radio London. Was het een regenachtige zaterdagmiddag? Moest daarvoor naar zolder omdat daar betere ontvangst was (hoger? zal wel)
  De ontbrekende tussen stukjes op de LP werden door het radio station ingevuld met >
  Dat was om de hometapers te ontmoedigen wellicht.
  Some things never change…

 4. Door aanhalings tekentjes die ik gebruikte viel er wat van de tekst hierboven weg MAARRRR: Het moest zijn ” wonderful radio Londonnnnnnn” Wat dus op die op de plaat ontbrekende tussengroefjes werd uitgezonden.
  Zaterdag, trouwens kocht ik nog een SGT P op de markt voor
  x80 1,50.
  Weet niet wat dat over inflatie zegt.
  (krasje op eind van kant 2)

 5. Niks aan de hand joh. ’t Was gewoon een dorstige AIVD-er op klus die een drinkfruit met befdiepus bacterien ging halen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s