Enge, mooie bruggen

Pont_normandie_richting_noordRotterdam, donderdag – Natuurlijk: de Erasmusbrug is prachtig. Maar wat te denken van de Pont de Normandie die al sinds 1995 de beide oevers van de monding van de Seine verbindt, zo’n beetje ter hoogte van Le Havre en Honfleur. Vanuit het noorden passeer je eerst een al redelijk spectaculaire brug die ineens voor je opduikt, maar dat is hem helemaal niet! Dat tuiloze gevaarte is slechts het aanloopje naar de echte brug waarvan je op het eerste gezicht niet begrijpt hoe je daar in godsnaam overheen moet. Zo rank, zo hoog. Even slikken. Maar zolang je het gaspedaal ingetrapt houdt, gaat het vanzelf.
L1030361 Wonderlijk genoeg staan op het hoogste punt van de brug fietsers foto’s te maken van het uitzicht: jawel, er is een fietspad van ongeveer eenentwintig centimeter (schatting vanuit de auto).
Ook de brug die we vandaag passeerden, de Pont St. Nazaire, heeft een dergelijke voorziening. Je begrijpt niet wie zijn leven hier op een fiets wil wagen. Deze brug verbindt de beide Loire-oevers waar deze langste rivier van Frankrijk na een traject van 1020 kilometer uitmondt in de Atlantische Oceaan.
Terwijl we zaten te eten bij Anne de Bretagne konden we de brug als we met onze ogen knepen heel in de verte boven de horizon zien opdoemen. Je moest heel goed kijken.

6 gedachtes over “Enge, mooie bruggen

  1. 3 jaar geleden vond ik bij de bijna definitieve zolderopruiming de pockets uit mijn jeugd, waaaronder de eerste 28 delen Karl May. Vervuld van pretsige herinneringen zette ik mij aan het eerste deel, niet in bad weliswaar, maar toch best wel comfortabel. Niet doorheen te komen. En dan heb ik het alleen nog maar over de eerste bladzijde. Smaken veranderen, smaken verschillen. And never the trains shall meet (maar goed ook, anders heb je een botsing).
    P.S. ik heb de pockets allemaal op Marktplaats verkocht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s