Dat hebben wij weer

L1030745

Parijs, zaterdag – Mijn dochter en ik daalden af in het station onder de place de la Republique voor de metro naar het Gare du Nord. Konden we daar nog ergens iets eten alvorens op de Thalys naar huis te stappen. De gedachten gingen uit naar sushi.
Alles liep op rolletjes, maar op het perron werden we tegengehouden door iemand van de (spoorweg?)politie. Verderop stond een klein rolkoffertje, kennelijk vergeten of bewust achtergelaten en in het laatste geval misschien bevattend Een Bom. (In Parijs zijn de prullenbakken op straat vervangen door doorzichtige plastic zakken, zodat je altijd kunt zien wat er in zit.) Of er nog een trein kwam, vroeg ik de man. ‘Voorlopig niet,’ zei hij. En inderdaad, toen we bovenkwamen, klonk de mededeling dat op alle lijnen de diensten werden gestaakt.
Terwijl we dan maar te voet naar het Gare du Nord gingen, hoorden we achter ons sirenes, maar ik denk dat iemand zich op een ander metrostation op zijn hoofd sloeg: merde, heb ik het koffertje met de vuile was op het perron laten staan!

4 gedachtes over “Dat hebben wij weer

 1. Hoi Frank,

  Het kan zijn dat ’t om een cd gaat met copy control. Heb ook wel ‘ns gehad dat die erg lang vastzitten. Probeer t dus in ieder geval met een gewone cd zonder kopieerbeveiliging.

 2. Hoi Marcel,
  Dank voor je reactie.
  Ik heb het even gecheckt, maar die cd had geen copy control, dus dat kan het niet geweest zijn.
  Zojuist deed ik er op hoop van zegen een nieuwe cd in. Die kwam er na door iTunes geimporteerd te zijn niet meteen uit, wel na enig aandringen.
  Het volgende schijfje bleef weer hangen. Gerommel en gesputter, steeds opnieuw, als een soort mechanisch kokhalzen.
  Toen ik even niet keek, stak de cd eruit. In het gat in het midden zat een onderdeeltje van de speler, waarschijnlijk bedoeld om de schijf op zijn plaats te houden. Daar zat dus kennelijk het probleem.
  Het spreekt vanzelf dat ik er nu helemaal geen cd meer in durf te doen. Dat wordt dus met de Mac in een grote tas naar de winkel, niet iets waar ik heel erg naar uitkijk…

 3. Hoi Frank,
  Bij vrijwel alle Mac’s zit er in de buurt van de cd-speler een klein gaatje waar je een paperclip in kan steken waardoor de cd wordt uitgeworpen. De laatst Imac’s ken ik niet goed. Maar Mac heeft altijd een digibeet-oplossing voor al hun problemen.

  GRKees

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s