Toeristische bouwput

L1040045

Barcelona, donderdag – Moet je ons in Rotterdam horen mopperen over de bouwput bij het Centraal Station. Daar begonnen ze pas vijf jaar geleden of zo en ik geloof dat ze in 2016 al klaar zijn, dus waar klagen we over?
Nee, dan de bewoners van  de Carrer Mallorca, de Carrer Provenxc3xa7a, de Carrer Sardinya en de Carrer Marina. Die straten vormen het blok waarin al sinds 1882 wordt gewerkt aan de Sagrada Familia. Dat is nog eens andere koek.
De mensen hier zitten toch maar mooi al honderdvijfentwintig jaar in de rommel.
En dan die honderdduizenden toeristen!Ik denk niet dat er ergens ter wereld een bouwput bestaat die zoveel toeristen trekt als deze.
L1040036_1Buiten het gebouw staan hoge kranen, binnen wordt het gevaarte ondersteund door roestige stalen staketsels. Mannen met helmen op lopen bedrijvig heen en weer, hier en daar zijn mensen bezig met schaaf- en schuurwerk aan wat kennelijk ornamenten moeten worden. Er klinkt getimmer, geboor, af en toe valt er iets met een harde kleng omver: ja, hier wordt gewerkt.
In 1968 kwam Franco kijken of het een beetje opschoot met die Sagrada Familia, maar dat is dus ook alweer bijna veertig jaar geleden.
Op een van de panelen over de voortgang van het bouwen heeft iemand halfslachtig geprobeerd om Franco van de foto weg te krassen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s