Voortaan mijd ik Floor

Rotterdam, maandag – Ik lunchte met B. bij Floor.
Directeur Schouwburg en directeur Lantaren/Venster lunchten aan een ander tafeltje, directeur Kunsthal kwam er even bij staan. Is er een nieuwe Dienst Kunstgebouwen in de maak? In Rotterdam weet je het nooit.
De ene helft van mijn sandwich met garnalensalade was redelijk okee, maar toen ik aan de andere helft begon, proefde ik een rare zure smaak, niet per se bedorven maar meer iets chemisch.
Het deed me denken aan vroeger toen ik nog kampeerde. Elk jaar als je de zaklamp had gevonden, waren de batterijen leeggelopen. Als je die had vervangen door nieuwe en je per ongeluk aan je vingers likte – die smaak.
Ik nam nog een hap met hetzelfde resultaat. Niet lekker.
Zeg maar gerust vies.
Ik maakte de ober hierop attent. Voortvarend bracht hij mijn bord naar de keuken omdat hij naar eigen zeggen niet de aangewezen persoon was om een oordeel te vellen.
Later kwam hij terug met het bericht dat beide sandwiches waren bedekt met dezelfde salade uit dezelfde schaal en dat er niets mis mee was. Het lag dus geheel en al aan mij. Hij zei nog net niet dat ik een leugenaar was.
Terwijl ik probeerde mijn oprispingen tegen te houden, vroegen we om de rekening.
Natuurlijk geen woord meer over mijn klacht, laat staan dat we mijn raar-zure garnalensalade niet zouden hoeven betalen.
Mijden, Floor aan het Schouwburgplein.

2 gedachtes over “Voortaan mijd ik Floor

  1. Hoewel dé Catalaan niet bestaat, denkt een deel van dé Catalanen van wel. Nu dit groepje grapjassen Catalonië eindelijk heeft gecatalaniseerd naar hun (semi-)intellectuele opvattingen, vindt dé gewone Catalaan het inmiddels nogal onzinnig om zich bezig te houden met dé Catalaanse identiteit. Immers, Catalonië is Catalonië en je kunt er zowel Catalaans als Castilliaans spreken. Handig toch? Wanneer dit stukje Spanje opnieuw centraal staat op de Buchmesse, worden zowel Catalaanse schrijvende Catalanen als Castiliaans schrijvende Catalanen gepresenteerd. Het is gewoon een kwestie van tijd voordat men zich verwonderd afvraagd waarom ze in hemelsnaam zo ingewikkeld deden tussen 1976 en 2020.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s