RD Persprijs voor tv-productie

Rotterdam, woensdag – Marcel Hammink heeft de RD Persprijs gewonnen, de nieuwe mediaprijs voor journalistieke producties over Rotterdam en omgeving. Hammink werd onderscheiden voor de televisiereportage over de Rotterdamse aanpak van voortijdige schoolverlaters die hij maakte voor Nova.
Zo gingen de vijfduizend euro die aan de prijs verbonden zijn, voorbij aan de neus van Wim de Jong van de Volkskrant, genomineerd met een verhaal over Now&Wow, en aan die van het duo Dxc3xa9nis van Vliet en Nico de Vries die in AD/Rotterdams Dagblad berichtten over wat in Rotterdam ‘de blunderput’ is gaan heten, de ondergrondse parkeergarage in het Museumpark waarin intussen al meer miljoenen zijn verdwenen dan er ooit auto’s in zullen staan.
De RD Persprijs is ingesteld na de fusie van het Rotterdams Dagblad met het AD. Het geld komt uit het GPD-potje van het voormalige Rotterdams Dagblad. Daarin was het geld opgepot dat de krant kreeg voor doorgeplaatste verhalen in andere GPD-kranten.
Voor de RD Persprijs 2008 kunnen producties worden gekandideerd die tussen 1 september 2007 en 1 september 2008 verschijnen. Aan de slag dus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s