Laat me niet lachen

Kop_2

Rotterdam, donderdag xe2x80″ Het kabinet is dus niet in crisis geraakt door het ontslagrecht.
Fijn.
Versoepeling van het ontslagrecht, waarvoor minister Donner een plannetje had gemaakt, zou hebben betekend dat werkgevers gemakkelijker van werknemers af konden waardoor er minder werkloosheid was.
Als je het snel zegt, valt de paradox nauwelijks op.
Het is misschien wel waar, trouwens, dat je eerder een baan krijgt als de werkgever niet bang hoeft te zijn dat hij levenslang aan je vast zit. Het is een veronderstelling.
Al zolang als de discussie over versoepeling ontslagrecht in het kabinet duurde, vroeg ik me af wat er eigenlijk nog versoepeld kan worden. Ik heb aan den lijve meegemaakt hoe gemakkelijk het voor een werkgever is om personeel te lozen. Liegen en bedriegen, knoeien met data van indiensttreding, met terugwerkende kracht niet bestaande functies en afdelingen crexc3xabren en zitten snotteren bij het CWI xe2x80″ reken maar dat je dan de gewenste ontslagvergunning krijgt.
Het kan geen toeval zijn dat de kranten vandaag met de bevindingen van de Nationale Ombudsman komen: het CWI kiest de kant van de werkgever bij de beoordeling van een ontslagaanvraag.
Ook geen nieuws: dat het zaakje stinkt, weet ik al driexc3xabnhalf jaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s