Benen

Woodys

La Jouannixc3xa8re, maandag xe2x80″ Nadat ik voor het thuisfront een foto had gemaakt van de kast die Rinus en ik vanmiddag onder het nodige gevloek en getier in elkaar hebben gezet, zag ik dat er nog meer fotoxe2x80x99s in mijn camera stonden. Tijdens de opening van Woodyxe2x80x99s tentoonstelling in Galerie Witteveen in Amsterdam vroeg Charlie of ze fotoxe2x80x99s mocht maken.

Ik vind eigenlijk dat kinderen nooit zonder camera de straat op moeten. Ze zien zoveel andere dingen dan wij doordat ze anders naar de wereld kijken, in elk geval doordat ze kleiner zijn dan volwassenen en daardoor een ander perspectief hebben.
Zou het?
Opvallend is wel, nu ik Charlies fotoxe2x80x99s heb ingeladen, dat ze oog heeft voor detail. Een stopcontact met een stekker waarvan het snoer in de war zit. Een damestas waarop een afbeelding van de Madonna van Fatima. De loze knoopjes op de mouwen van een colbertjasje. Fragmenten van de tentoongestelde schilderijen van Woody van Amen. De beduimelde voet van een wijnglas.
En benen. Veel benen. Gelaarsde benen, benen in spijkerbroek, benen in pantyxe2x80x99s, hooggehakte benen.
En dan ineens deze foto van Sylvia Kristel in gesprek met Rob Scholte. Een foto die ik als niet-fotograaf nooit zou durven maken, maar een kind dus wel.
Zou ze hebben gewacht tot die mevrouw op laarzen voorbijkwam? Schitterend, die wapperende rok, de benen die een prachtige hoek maken bij de kniexc3xabn, die stevig stappende laarzen. Schril contrast met de man zonder benen aan wie deze benen voorbijgaan.
Een volstrekt naxc3xafeve foto, want mijn dochter weet niet wie Sylvia Kristel en Rob Scholte zijn.
(De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik een uitsnede van de oorspronkelijke foto heb gemaakt. Alle overbodige trap heb ik weggelaten. Ook heb ik de belichting wat verbeterd.)

4 gedachtes over “Benen

 1. Ubuntu brengt dode schijf weer tot leven? Inderdaad, een wonder. Ik ben vier dagen bezig geweest om Ubuntu op mijn uiterst levendige schijf te installeren, maar kwam niet verder dan stap 4: vul uw adresgegegevens in. En dat was na tien uur wachten!

 2. Als eveneens overtuigd Mac-gebruiker wil ik nog het volgende opmerken.
  Het terugwinnen van data van een kapotte harde schijf,die niet door Windows of OSX gelezen kan worden, lukt ook met Knoppix. Dit is een Linux bedrijfssysteem, dat opstart vanaf een CD.
  Geen installatie nodig.
  http://www.knoppix.net/

 3. Microsoft xp-pro zegt tegen een dame van ongeveer 80 jaar, u gebruikt ilegalesoftware. de daarna aangeschafte xphome voor 99 euro wilde het probleem niet oplossen. Maar na install van Ubuntu kon ik C: format en xp home installeren.

  Groet Jan

 4. Na mijn schijf met Killdisk te hebben geformatteerd. Heb ik geprobeerd om Ubuntu op mijn schijf te installeren. Dat dit evengoed nog mogelijk was heeft mij erg verbaasd. Een poging met betaalde versies zoals Windows en Mandriva werd geweigerd. Verbazingwekkend !!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s