Lekker veel ruimte in Gmail

Rotterdam, dinsdag xe2x80″ Toen ik bijna twee jaar geleden een Gmail-account opende, kreeg ik de beschikking over 2000 MB aan opslagruimte en elke dag werd dat iets meer. Dat was dus sowieso honderd (!) keer meer dan de 20 MB die ik als abonnee van Planet voor mijn elektronische post tot mijn beschikking had, een uitkomst als je met regelmaat grote bestanden binnenkrijgt of moet verzenden.
Intussen zie ik dat de brievenbusruimte door Planet is vergroot tot 30 MB. Bij een duurder abonnement zul je wel meer ruimte krijgen, maar waarom zou je meer betalen? Het aantal MBxe2x80x99s dat ik bij Google voor niets kreeg, steeg gestaag: 2100 MB, 2200 MB, 2300 MB xe2x80″ ik geloof dat het in september zoiets als 2733 MB was (xe2x80x98and countingxe2x80x99).
Wel gebruikte ik meer dan negentig procent van de beschikbare capaciteit. Ik moest dus altijd op mijn hoede zijn dat ik mails met te grote fotobestanden opruimde.
Maar op een dag in oktober zag ik dat mijn postvak ineens gigantisch veel groter was geworden. Het leek alsof ze bij Google ineens de snelweg hadden gevonden en er een lekker gas bij gaven. Ineens zaten we rond de 3500 MB aan opslagcapaciteit en met razende snelheid kwamen er dagelijks tientallen MBxe2x80x99s bij.

37

Op dit moment heb ik 5827 MB, toen ik vijftig minuten geleden bijgaande schermafbeelding maakte was dat nog xc3xa9xc3xa9n MB minder. Op naar de 6000 MB oftwel de 6 gig.
Allemaal gratis.
Goed, je krijgt wel ongevraagd advertentietjes bij je post, maar als je er niet naar kijkt, heb je er ook geen last van.

2 gedachtes over “Lekker veel ruimte in Gmail

  1. “Goed, je krijgt wel ongevraagd advertentietjes bij je post, maar als je er niet naar kijkt, heb je er ook geen last van.”

    Klopt, ze indexeren vervolgens ook nog eens alles van je en je gehele search gedrag wordt gekoppeld aan het alomwezige google cookie. Verder is 6GB natuurlijk leuk (al geeft Yahoo! je nog veel meer)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s