Het Koning Albert-mysterie

Rotterdam, woensdag – Bestaat Belgixc3xab nog wel? De twee-euromunt met koning Albert erop wordt in elk geval niet meer geaccepteerd door de koffieautomaten van de Erasmus Universiteit. Hoe vaak je zo’n munt er ook inwerpt, hij komt steevast terug.
200b_euro_2Als je zomaar een munt uit de broekzak hebt gevist en je hoort hem in het geldterugbakje  vallen, kun je er donder op zeggen dat het hoofd van koning Albert het geldstuk siert. Alle andere munten van twee euro, uit willekeurig welk land, worden wel gepikt.
Wat is hier aan de hand?

5 gedachtes over “Het Koning Albert-mysterie

  1. Meld u nu gratis aan als hoofdredacteur van uw eigen plaatselijk nieuws krant. Op uw site houd u het dagelijks nieuws bij uit uw plaats. Actieve hoofdredacteuren zorgen voor veel lezers. Veel lezers zorgen voor advertenties. De hoofdredacteur krijgt automatisch 50% van de advertentieinkomsten van zijn site! Deze nieuwe, onafhankelijke site is in de opstartfse. Word u een van de pioniers? Klik op http://www.gazetto.nl voor alle informatie.

  2. Dat krijg je ervan. Wanneer koningen clowns worden, vallen de muntjes niet meer. Dan valt de koningsmunt door de Erasmusmand. Niet langer geaccepteerd als hoofd op de toch al dopiejopiezalmmunt.

    ’t Wordt tijd dat we de gulden weer terug uit de guldenchipjes tevoorschijn toveren. grrrrrrrrrrrr.

  3. Dat krijg je ervan. Wanneer koningen clowns worden, vallen de muntjes niet meer. Dan valt de koningsmunt door de Erasmusmand. Niet langer geaccepteerd als hoofd op de toch al dopiejopiezalmmunt.

    ’t Wordt tijd dat we de gulden weer terug uit de guldenchipjes tevoorschijn toveren. grrrrrrrrrrrr.

  4. De munt is aan het splijten. Pas als het twee stukken van 50 cent zijn werkt alles weer naar behoren. Behalve dat ze niet in een 1-euro automaat kunnen natuurlijk.

  5. Sorry, ik bedoelde: pas als het twee munten van 1 euro zijn werkt alles weer naar behoren. Behalve in een automaat waar een 2-eurostuk in moet natuurlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s