Genieten van Joe Henry, in Paradiso en thuis

L1040913_3

Amsterdam, dinsdag – Voor de tweede keer binnen twee weken was ik in Paradiso, dit keer voor het concert van Joe Henry. Hij is een interessante muzikant van wie onlangs, nou ja, eind vorig jaar alweer, het album Civilians verscheen. Ik heb een gesigneerd exemplaar. Miles of Music, specialist in americana bij wie ik wel eens internetshop, heeft soms voor de eerste zoveel bestellers een cd met handtekening. Zo is nu het nieuwe album van Jim Lauderdale naar mij onderweg, gesigneerd en wel.
Joe Henry zette zijn krabbel op 9.11.07.
Was dat op 9 november?
Nee, Amerikanen zetten immers de maand voor de datum, en nadat ik in mijn e-mail van vorig jaar heb gecheckt wanneer de cd mij is toegezonden, kan ik niet anders dan concluderen dat het cd-boekje dat hier voor me ligt op 11 september door Joe Henry’s handen ging.
Beladen datum, nine-eleven.
Op het album krijgt Joe Henry steun van onder anderen Bill Frisell, Loudon Wainwright III en Van Dyke Parks. Die waren er in Paradiso natuurlijk niet bij. We moesten het doen met Henry zelf op gitaar of piano, een bassist en een drummer die ingenieuze patronen neerlegde. En met die prachtige liedjes die niet zelden een politieke lading hebben. Zo moedigde Joe Henry zijn gehoor aan om in de toegesproken geliefde in ‘Scare me to death’ ‘mijn enigszins ontspoorde vaderland’ te herkennen.
Het was prettig ondruk in Paradiso en wat ik daar nog nooit eerder had meegemaakt: er stonden stoelen. Iedereen kon zitten! Wat wil de ouder wordende popliefhebber nog meer?
Thuis nog eens lekker op zijn gemak naar het concert kijken en luisteren. Dat kan op de bewegendebeeldensite van Paradiso. Of gewoon hier bij Het Vrije Volk (selectie):

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s