Nee, ik ben geen tv-personality

P01Rotterdam, vrijdag – Ik kreeg er lucht van dat er weer een rexc3xbcnie van Het Vrije Volk ophanden was. Gisteravond bleek die te zijn, op partyschip Smaragd. Omdat ik niet meer tot het vaste personeel behoorde toen de krant samen met het Rotterdams Nieuwsblad opging in het Rotterdams Dagblad (ik freelancete) en al helemaal niet toen het Rotterdams Dagblad een inlegvel werd in het AD, behoorde ik niet tot de genodigden, maar samen met enkele andere oud-collega’s, voor wie hetzelfde gold, werd ik gedoogd.
Frits Baarda schreef een leerzaam stukje over de achtergronden van het feest en de bij die gelegenheid verspreide tabloidkrant De Laatste voor De Journalist.
Ik heb de eenmalige hoofdredacteur, tevens organisator van de rexc3xbcnie, Hans Roodenburg, laten weten dat ik graag ook een stukje had geschreven voor De Laatste. Hij schreef terug: ‘In de keuzes voor schrijvers moest ik grenzen trekken: voornamelijk mensen die het einde van HVV en vooral van het zelfstandige RD hebben meegemaakt. Daarnaast nog wat prominente mediamensen, die ooit in de kraamkamer van HVV zijn begonnen. Naar mijn weten ben jij geen tv-personality (net zo min als ik)  en was je ook al voor het einde van HVV weg!’
Nee, ik ben geen tv-personality.
De enige tv-personality van wie een stukje in De Laatste staat, is Wilfried de Jong en juist zijn stukje, hoor ik, was niet bedoeld voor publicatie.
Er staan lezenswaardige stukken in De Laatste, maar wat is er tussen Hans Roodenburg en Bart Verkade, oud-adjunct-hoofdredacteur RD en nu AD/RD, gebeurd? Die Verkade krijgt er een paar keer lelijk van langs (‘de opgeklommen Bart Verkade’) en in het stuk van Frits Baarda in De Journalist laat Verkade zich laatdunkend uit over Roodenburg.
Enfin, Bart Verkade was ook niet uitgenodigd – dat laat zich raden.Bart Verkade die mij in de zomer van 2004 opbelde om me te vertellen dat ik geen medewerker van het (toen nog rexc3xabel existerende) Rotterdams Dagblad kon worden omdat ik al medewerker was van het Algemeen Dagblad. Ik heb er over geschreven.
Jammer dat Verkade er niet was, want dan had ik hem kunnen vragen hoe het komt dat ik geen medewerker meer ben van het AD. Ik heb eens horen mompelen dat dat is omdat ik medewerker ben van Metro.
Maar ja, jezus, wat moet je dan als freelancer?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s