Nederland één grote Veluwe

Rotterdam, zaterdag – Tot voor kort strekte de Bible Belt zich uit van Zeeland, via Capelle aan den IJssel waar Jan Pieter Balkenende woont, tot Staphorst. Wie er niet op tegen is dat kinderen preventief worden ingeënt zodat ze zich later niet strompelend hoeven voort te bewegen, heeft in dat gebied niets te zoeken, hoewel het er op zondag, als de kerkklokken eenmaal zijn uitgebeierd, heerlijk stil kan zijn.
Maar sinds gisteren bestrijkt de bijbelgordel heel Nederland.
Het leek mij een goed plan om, nu dat eenmaal mogelijk is, embryo’s te selecteren op de kans op erfelijke borstkanker. Let wel: embryo’s die in de baarmoeder worden teruggezet na ivf. Zeg maar reageerbuisbaby’s. Van de beschikbare embryo’s worden nu al de gezondste geselecteerd en kennelijk kan nu ook het gen dat borstkanker kan veroorzaken worden gelocaliseerd.
De staatssecretaris van PvdA-huize die daarover gaat, wilde deze uitbreiding van een al bestaande praktijk wettelijke grondslag geven, waarop de minister van het fantasieministerie Jeugd en Gezin, annex vice-premier André Rouvoet zowat van woede ontplofte. De arme staatssecretaris Jet Bussemaker trok de brief over haar plannen schielijk terug.
Nederland is nu één grote Veluwe geworden – of dreigt dat te worden.
Ooit waren er vrouwen die die Rouvoet wel een lekker ventje vonden, die malle haardracht met de mantel der liefde bedekkend en het feit dat hij gristen is opvoerend als was het de ultieme pikanterie. Die vrouwen zullen nu toch wel anders over hem gaan denken. Als vrouwen in het neo-gristelijke Nederland nog mogen denken, tenminste.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s