Op naar het Hofplein

L1050976

Rotterdam, zondag – De wedstrijd was nog geen minuut afgelopen, of het getoeter begon al. In een spectaculaire slotfase had Turkije na een 2-0 achterstand gewonnen van het Tsjechische team. Het was 2-3 geworden. Op televisie werd uitentreuren gerept van ‘het wonder van Genxc3xa8ve’.
Ik weet niet of Turken in wonderen geloven. Feit is dat ze na die chaotische laatste minuten met een rode kaart voor de keeper toe, doorgaan naar de kwartfinales.
De euforie in Rotterdam was groot. Binnen de kortste keren stond er een blijde file op de Beukelsdijk, mannen en vrouwen met wapperende Turkse vlaggen op weg naar het Hofplein. Langs de route juichten andere Rotterdammers, blij iets van de bijna ondraaglijke vreugde om het welvaren van Oranje te kunnen delen met hun stadgenoten. Sommige auto’s voerden ook de Nederlandse vlag.
Wat me eraan doet denken dat ik vanmiddag, vlak voor de Beneluxtunnel, een auto passeerde met een oranje vlaggetje. Aan het stuur zat een vrouw met een hoofddoekje.
Integreren maar!

Een gedachte over “Op naar het Hofplein

  1. En dan de volgende wedstrijd van de Turken. Die verliezen ze. Dat weerhoud de mannen echter niet om ook dan het Hofplein af te zetten. De politie doet niets. Dan een week later. Nederlandse taxichauffeurs protesteren tegen hoge brandstofprijzen. Alles verloopt netjes. Dan willen een paar chauffeurs het Hofplein op. Direct begint de politie kentekens op te schrijven. Een chauffeur verzucht: ‘je kan beter een Turkse vlag op je auto binden, want dan kan alles’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s