Bij voorbaat verdacht

Rotterdam, zaterdag xe2x80″ Verontrustend bericht in The New York Times van vandaag: U.S. and Europe Near Agreement on Private Data. Een nieuwe, nog geheime overeenkomst, waarover lang in het geniep is onderhandeld tussen de Verenigde Staten en de Europese Unie, maakt het mogelijk om gemakkelijker privxc3xa9-gegevens uit te wisselen. Denk aan aankopen met creditcards, surfgewoonten op internet, reisbestemmingen xe2x80″ in het kader van de oorlog tegen het terrorisme bestaat privacy immers niet meer.
Het bewaren van gegevens over ons telefoon- en e-mailverkeer en ons surfgedrag was laatst in de Tweede Kamer min of meer een hamerstuk en dat we onze woning niet meer kunnen verlaten zonder door talloze cameraxe2x80x99s te worden gevolgd, lijken we als onvermijdelijk te hebben geaccepteerd.
Misschien omdat we ons, hoe naxc3xafef ook, beschermd voelen door de Nederlandse rechtsstaat.
Hoe nu als er, zonder dat we daarvan op de hoogte zijn, verdragen worden gesloten over onze hoofden heen? Wie onderhandelt met de VS namens de EU, en is dat dan namens ons, namens mij?
Er valt trouwens ook een aantekening te maken bij het begrip xe2x80x98gegevens uitwisselenxe2x80x99. In de praktijk zal daarmee worden bedoeld: eenrichtingverkeer naar de Verenigde Staten.
Ik houd niet van terrorisme, maar ook niet van dit soort praktijken, ook al omdat je, als je naar Amerika gaat, nieuwe eenzijdige maatregel!, je straks drie weken van tevoren moet aanmelden.
Je bent al bij voorbaat verdacht. Ik weet niet of dat ooit went.

Een gedachte over “Bij voorbaat verdacht

  1. En dan de volgende wedstrijd van de Turken. Die verliezen ze. Dat weerhoud de mannen echter niet om ook dan het Hofplein af te zetten. De politie doet niets. Dan een week later. Nederlandse taxichauffeurs protesteren tegen hoge brandstofprijzen. Alles verloopt netjes. Dan willen een paar chauffeurs het Hofplein op. Direct begint de politie kentekens op te schrijven. Een chauffeur verzucht: ‘je kan beter een Turkse vlag op je auto binden, want dan kan alles’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s