Microsoft laat abonnees niet gaan

Wl1

Rotterdam, donderdag – Wie, zoals ik, van zijn betaalde Windows Live Hotmail Plus af wil, bijvoorbeeld omdat hij, zoals ik, er nooit (meer) gebruik van maakt, komt terecht in een wirwar van naar elkaar verwijzende sites zonder ooit zijn doel, het opzeggen van het abonnement, te bereiken.
Een maand voordat het abonnement automatisch wordt verlengd, stuurt Microsoft bovenstaande mail naar je Hotmail-adres met een instructie hoe te handelen als je het niet wilt voortzetten.
Simpel. Toch? De eerste handeling levert onderstaand scherm op:

Wl2_2

Duidelijk. De volgende stap is het aanklikken van de link onder het kopje Uw services. Dit scherm komt tevoorschijn:

Wl3_2

Ook hier is geen woord Grieks bij. ‘Mijn service annuleren’ aangeklikt:

Wl4

OK, nog een extra scherm waar je eigenlijk een formulier had verwacht waarop je het bexc3xabindigen van je abonnement kunt effectueren. Kennelijk zijn ze bij Microsoft bang dat je per ongeluk opzegt. Ik klik de link ‘voor alle services van Windows Live’ aan en krijg dit scherm:

Wl5

Dit is raar. Hier kun je helemaal niets opzeggen. Je vindt alleen een telefoonnummer (zo te zien een Amerikaans nummer) waar je terecht kunt met vragen over het opzeggen van je abonnement. Eronder wordt gevraagd of deze informatie nuttig was.

Nee, lijkt mij. Misschien de link: ‘Contact us’? Ik ga een scherm terug en klik op ‘Contact opnemen met de klantenondersteuning’.

Wl6

Van Windows Live Hotmail Plus is op dit scherm geen sprake meer. Misschien moeten we naar ‘Uw online Microsoft-service bexc3xabindigen’. Die blijkt te leiden naar het vierde scherm hierboven. Daar waren we dus al. Vanaf dit moment beland je door het aanklikken van ‘Contact met ons opnemen’ of ‘Contact opnemen met de klantenondersteuning’ in een loop waar je nooit meer uitraakt. Scherm A leidt naar scherm B en scherm B weer naar scherm A.

Hoe nu?

 

7 gedachtes over “Microsoft laat abonnees niet gaan

 1. ik kwam dit art; op internet tegen, heb het zelfde probleem .
  is er al een vervolg onderzoek op deze malafide praktijk gedaan?
  m vr gr
  j de jong

 2. Gewoon betalen en niet zeiken ! microsoft kan er niets aan doen dat je je hotmail niet vaak genoeg gebruikt. Contracten zijn voor het leven !

 3. Onredelijk van U om te stellen dat je levenslang aan dat contract vast zou zitten. Het is voor mij een soort maffia, en ben het helemaal er niet mee eens dat je niet onder zo’n opgedrongen contract uit zou mogen komen. weg met die gangsterij!

 4. Kan iemand mij een faxnummer daarvoor doorgeven?
  Ik zit met hetzelfde probleem en kom op de sites niet verder met account bexc3xabindigen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s