Adieu, Chantal

La Chartre-sur-le-Loir, woensdag – Vanaf deze kant had ik La Chartre-sur-le-Loir nog nooit bekeken. Eigenlijk kijk je vanaf deze heuvel over het dorp heen naar het plateau dat zich aan de andere kant van de vallei van de Loir in noordelijke richting voortzet. Op de zuidelijke helling daarvan groeit de wijn die het verblijf hier altijd zo’n prettig lichte toets geeft.
Niet nu, want we staan op de ommuurde begraafplaats.
We begraven Chantal die het, net negenenveertig jaar oud, heeft moeten afleggen tegen de kanker.
Vrijdag was het afscheid in Rotterdam: haar Nederlandse en Franse familie, Nederlandse en Frans vrienden, collega’s uit het onderwijs. Gisteren werd Chantal begraven in haar geboortegrond.
De bewonderenswaardig sterke Theo noemde de cirkel rond. Van hieruit had hij haar eenendertig jaar geleden meegenomen naar Rotterdam en nu bracht hij haar terug naar La Chartre. De moeder van zijn twee kinderen.
We stonden met ons allen om de lavendelkleurige kist en zagen hoe het dorp uitliep om het verdriet te delen. Daarna was er toch weer de wijn die zelfs begrafenissen een lichte toets geeft. Heel vaak hebben we geklonken op Chantal. Want Chantal leeft nu in onze herinnering.

3 gedachtes over “Adieu, Chantal

  1. Beste Frank!

    Ik was onlangs nog op dat pleintje met dat mooie Logis de France. Sommige goede dingen blijven, net als Cuby + Blizzards: de tweede Missie is uit. Stuur adressen, bel me: 06-53393323!

    Jeroen Wielaert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s