Weerzien met Nina

L1060342

La Jouanniere, vrijdag – Minette was de kat die jarenlang kind aan huis was op La Jouanniere. Hoewel zij waarschijnlijk thuishoorde op de aanpalende boerderij, leefde ze voornamelijk in het wild zodat zij elk jaar nieuw nakomelingschap wierp.
Als [Louises oom] Bert en [mijn schoonvader] Joep op La Jouanniere waren, liet zij zich verwennen met melk, spekjes, worst en stukjes vis. Zo wild was ze nu ook weer niet.
Op een dag baarde zij een jong waarover Bert en Joep zich ontfermden, waardoor het vervreemdde van de moederborst en door Minette werd verstoten. Wij noemden haar Nina. Ze was het prototype van de huiskat. In de natuur zou ze hopeloos verloren zijn. We konden haar om redenen van allergie niet meenemen naar Nederland, maar haar achterlaten op de boerderij ging ook niet.
Gelukkig vond ze een thuis bij bevriende Fransen waar we haar gisteren, nu minstens twaalf jaar oud, in blakende welstand aantroffen op de stoel waarop ze overdag haar dagen verslaapt. De nacht is voor de muizen.
Herkende ze ons? Dat lijkt me sterk. Wel schaterde ze het uit, waarbij me opviel dat ze rechts zowel haar boven- als ondersnijtand mist.

7 gedachtes over “Weerzien met Nina

 1. ik kwam dit art; op internet tegen, heb het zelfde probleem .
  is er al een vervolg onderzoek op deze malafide praktijk gedaan?
  m vr gr
  j de jong

 2. Gewoon betalen en niet zeiken ! microsoft kan er niets aan doen dat je je hotmail niet vaak genoeg gebruikt. Contracten zijn voor het leven !

 3. Onredelijk van U om te stellen dat je levenslang aan dat contract vast zou zitten. Het is voor mij een soort maffia, en ben het helemaal er niet mee eens dat je niet onder zo’n opgedrongen contract uit zou mogen komen. weg met die gangsterij!

 4. Kan iemand mij een faxnummer daarvoor doorgeven?
  Ik zit met hetzelfde probleem en kom op de sites niet verder met account beëindigen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s