De zoete smaak van een oude liefde

NoraRotterdam, vrijdag – Dit is Nora Romanesco. Ze presenteert al acht jaar het programma Nachtvluchten op Radio 1. Hooguit liet zij zich wel eens een weekje vervangen, maar nu heeft zij zichzelf dan eindelijk een echte vakantie toegestaan.
Ik ben haar nieuwe vaste vervanger.
Daarom had ik er misschien beter aan gedaan om vanavond om half acht naar bed te gaan om vooruit te slapen.
Nachtvluchten doet zijn naam namelijk eer aan. Het begint om twee uur ’s nachts en eindigt om zeven uur ’s ochtends. Voor alle duidelijkheid: het is op zaterdagochtend in de lucht van 02.00 tot 07.00 uur.
Niet wat je meteen een courant tijdstip zou noemen. Toch luisteren er door de hele nacht heen tienduizenden mensen. Niet mijn vrienden: bijna niemand die ik vertelde dat ik dit klusje ging doen, kende het programma en al helemaal niemand zegde toe te zullen luisteren. Dat zijn dan je vrienden!
Nora is nu vier weekends weg, vanavond – of liever vannacht dus eigenlijk – is mijn eerste vervangbeurt. De uitzendingen tot en met 11 oktober zien er zo eruit. Hier is het programma live te horen en hier vind je een link waarop je een week lang de laatste uitzending kunt te beluisteren.

Het is de bedoeling dat ik na Nora’s vakantie een keer per maand haar plaats achter de microfoon inneem. Het tijdstip is misschien even slikken, maar ik heb er helemaal zin in. Vierenhalf jaar nadat ik voor het laatst radio heb gepresenteerd: de zoete smaak van een oude liefde.

3 gedachtes over “De zoete smaak van een oude liefde

  1. Poeh zeg, je hebt mij niets gevraagd Frank. Maar eerlijk is vals, ’s nachts lig ik in mijn bed. Jammer voor mij dus, maar fijn voor jou. Sukze-s ermee.

  2. Hoi Frank,
    Wat leuk. Misschien kom ik je een keer tegen als ik op zaterdag een ochtenddienst heb! (Bij het Radio1Journaal.) Alleen de komende weken no such luck.
    Veel plezier en een waarschuwing: de koffieautomaat sucks.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s