Je merkt er niets van

L1060638

New York, donderdag – ‘Merk je daar nog iets van de crisis?’ vragen mijn chattende vrienden.
Nou, om eerlijk te zijn: zo op het eerste gezicht niet. Zwaarbeladen vrachtwagens denderen door de straten, er wordt overal volop gebouwd (zoals op de foto langs de East River in Brooklyn), op Fifth Avenue ziet het geel van de taxi’s, shoppers verdringen elkaar bij FAO Schwarz en bij de Apple Store is het zo mogelijk nog drukker en zowel tussen de middag als ’s avonds zitten de restaurants vol.
Weinig bedrukte gezichten, ook niet op en rond Wall Street waar de kranten het ene bloedbad na de andere slachting signaleren.
Het kan natuurlijk zijn dat het allemaal toeristen zijn die je ziet. Koopjesjagers die nog even toeslaan nu de dollar snel duurder wordt. (Zelf kocht ik voor vertrek vijfhonderd dollar van mijn vriend V. tegen de toen geldende prijs van xe2x82xac 0,74. Had ik nu maar zijn voorraad overgenomen.)
Je hoort trouwens opvallend veel Nederlands om je heen.
Toch zijn er buurten waar de crisis wel degelijk zichtbaar is, maar daar ga je als toerist niet heen. The New York Times had zondag een deprimerend verhaal over de buurt South Jamaica in Queens waar een op de vier huizen is verlaten. Daar moet een spookachtige sfeer heersen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s