Bericht over de vooruitgang

Rotterdam, maandag – In de tram, vanavond, een vrouwenstem: ‘We naderen halte Middellandplein.’ Hxc3xa9, dat is nieuw, denk ik. Maar het bericht is nog niet af. ‘U kunt nu alvast uitchecken,’ gaat de boodschap verder.
Heel even lijkt het alsof de stem zal zeggen: uitstappen, maar uitstappen uit een rijdende tram? Dat zal de RET nooit goed vinden. Hoewel ik uitchecken uit een tram, of die nu rijdt of stilstaat, ook gek vind.
Boven de deuren zie ik nu ook grote rode stickers waarin in kapitalen staat dat je niet moet vergeten in en uit te checken. Dus in een Rotterdamse tram moet je tegenwoordig inchecken xc3xa9n uitchecken! Inchecken in een tram, kom op zeg!
Naar de verste bestemmingen kun je vliegen en dan check je thuis in via internet. Maar in Rotterdam moet je in de tram inchecken als je drie haltes verderop moet zijn. En dan uitchecken.
‘We naderen halte Tiendplein. U kunt nu alvast uitchecken.’ Als je tot het eindpunt mee moet, word je horendol van dat uitchecken, en vooral van de verkeerde klemtoon op het woord alvast. De RET-stem zegt: ‘U kunt xc3¡lvast uitchecken.’

Een gedachte over “Bericht over de vooruitgang

  1. Dat hele gedoe met die OV-chipkaart heeft mij doen besluiten dat ik waarschijnlijk na 1 januari helemaal net meer met het openbaar vervoer zal reizen. Zeker als je de strippenkaart niet meer kunt gebruiken. Dat heeft niets met tegen vooruitgang zijn te maken, maar alles met de fraudegevoeligheid van die krengen. En ‘uitchecken’ is wel degelijk heel belangrijk, want anders ben je mooi al je tegoed op je OV-chipkaart kwijt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s