11 november in Parijs

Parijs, dinsdag – Toen ik gistermiddag aan de barman van Les Tetes Brulees vroeg hoe laat zijn tent ’s ochtends openging, en hij  antwoordde: ‘Normaal om half acht, maar morgen zal het wel half elf, elf uur worden’, had ik nog geen erg. Misschien doen ze het op dinsdag wat kalmer aan. Maar toen ik vanochtend wakker werd, drong het tot mij door.

11 november. Einde Eerste Wereldoorlog. Feestdag. Iedereen vrij. Dus Parijs kwam vandaag langzaam op gang. Ik ook, trouwens. 11 november is net zo’n verraderlijke feestdag als 15 augustus, Maria Hemelvaart.

Maar het is niet meer zo erg als vroeger. Net je geld op en  banken dicht omdat het een jou onbekende feestdag was. Geldautomaten spuwen nu zelfs als er doden worden herdacht.

Verstuurd vanaf mijn iPod

Een gedachte over “11 november in Parijs

  1. Dat hele gedoe met die OV-chipkaart heeft mij doen besluiten dat ik waarschijnlijk na 1 januari helemaal net meer met het openbaar vervoer zal reizen. Zeker als je de strippenkaart niet meer kunt gebruiken. Dat heeft niets met tegen vooruitgang zijn te maken, maar alles met de fraudegevoeligheid van die krengen. En ‘uitchecken’ is wel degelijk heel belangrijk, want anders ben je mooi al je tegoed op je OV-chipkaart kwijt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s