Fotografen in ganzenpas

 

Parijs, donderdag – In de meeste Parijse cafés moet je betalen om toegang te krijgen tot internet. In Les Têtes Brulées, precies op de hoek van de rue Tiquetonne, hebben ze gratis wifi. Dus daar zat ik het stukje van gisteren te tikken toen ik mijn fotografenvrienden uit Rotterdam in ganzenpas zag passeren op weg naar het hotel.
Het is fotobiënnale in Parijs. De Rotterdammers komen al jaren voor die gelegenheid deze kant op. Voor mij is het de tweede keer dat ik als enige niet-fotograaf meeloop.
Dat betekent dat ik word omringd door een mannetje of twaalf, dertien (er hebben zich ook een paar Amsterdammers bijgevoegd) die het voortdurend hebben over camera’s, lenzen, diafragma’s en sluitertijden.
Het betekent ook dat we ons met zekere vertraging door Parijs bewegen. Op elke straathoek wordt overlegd of we linksaf, rechtsaf danwel rechtdoor gaan. Ook is het vaak wachten op iemand die een leuke Parisienne, een oude man met een malle hoed of het Parijse licht staat te fotograferen, een die moest pissen (dat ben ik meestal) of een ander die gewoon kwijt de weg is.
Tenslotte betekent het ook veel op door plastic omgeven terrassen zitten, sommige verwarmd, maar onverwarmd komen ze ook voor, omdat de groep een paar rokers telt. Maar vanochtend zitten we met ons allen in Les Têtes Brulées want gratis internet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s