Van hetzelfde laken een pak

L1070016

Parijs, donderdag – Grote kans dat Rotterdamse fotografen en xc3xa9xc3xa9n Rotterdamse niet-fotograaf zich bij de eerste de beste gelegenheid in hetzelfde pak vertonen.
Het was vandaag de eerste dag dat de collectie van Rei Kawakubo van Comme des Garxc3xa7ons bij H&M in de verkoop ging. Meestal betekent dat – eerder hadden Victor & Rolf, Stella McCartney en Karl Lagerfeld de eer – dat het ook meteen de laatste dag is dat zo’n collectie in de winkel ligt. We herinneren ons taferelen van graaiende vrouwen die zich met stapels kleren voor de kassa verdringen.
Vaak worden die kleren dezelfde dag nog op Marktplaats voor belachelijk hoge prijzen aangeboden.
Mijn vrouw mailde mij een boodschappenlijst want ze dacht – en achteraf dacht ze dat terecht – dat het er in de Parijse vestigingen van H&M minder chaotisch aan toe zou gaan. In de eerste plaats: meer vestigingen. In de tweede plaats: de Parijzenaars zijn wat mode betreft zxc3xb3 blasxc3xa9.
Dat laatste viel nogal mee, want in de H&M in het Forum des Halles hoefden we niet te vragen waar de collectie-Comme des Garxc3xa7ons te vinden was.
Daar waar het druk was.
Maar er heerste geen chaos. Behulpzaam personeel zocht de door jou gewenste maat, in de paskamers heerste een serene stilte en als zich bij de kassa’s een rij dreigde te vormen, kwam een vriendelijk iemand zeggen dat de kassa’s ginds helemaal vrij waren.
Kortom, ik kocht een pak, een jopper, een polo en twee hemden. En natuurlijk de dingen die op het boodschappenlijstje van mijn vrouw stonden.
En ik ken zeker drie fotografen die hetzelfde pak hebben gekocht als ik.
Misschien doen we dat vanavond allemaal aan als we naar het Institut Nxc3xa9xc3xa9rlandais gaan waar een of andere receptie is.
Op de foto Vincent Mentzel met zijn laatste aankopen.

2 gedachtes over “Van hetzelfde laken een pak

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s