Wifi inside of hoe zit dat?

A.b. Thalys 9315, zaterdag – Wifi inside stond op stickers op het raam van de Thalys naar Amsterdam. Hij stond netjes op tijd klaar op Gare du Nord. Inderdaad maakte mijn iPod Touch moeiteloos contact met ThalysNet. Ik moest me registreren, naam, postcode, wachtwoord, enfin, alles opgegeven. Er kwam bericht dat mijn inloggegevens naar mijn e-mailadres waren gestuurd.

Fijn. Snel naar mijn Gmail dan maar.

Nu kreeg ik een scherm over betalen. Voor xe2x82xac 6,50 kon ik een uur op internet, onbeperkte toegang kostte xe2x82xac 13.

Hm. Als ik betaalde, kon ik inloggen, maar om in te loggen moest ik mijn inloggegevens hebben waar ik pas bij kon als ik op internet zat. Ik raakte verstrikt in een cirkelredenering en besloot straks aan de conducteur te vragen hoe dat werkte.

Toen kwam via de intercom de mededeling dat onze trein kapot was en we moesten wachten op een nieuwe. Die was er na een kwartier. Iedereen stapte over maar kwam op dezelfde plek te zitten. Ook de stickers die van wifi repten zaten op het raam. Alleen bleek ThalysNet het in deze trein niet te doen.

Gelukkig dus maar dat ik niet voor internettoegang had betaald, anders had ik me de hele trip zitten ergeren.

Nog meer, bedoel ik. Vertraging dit keer maar 25 minuten, was op de heenweg nog twee keer zolang.

2 gedachtes over “Wifi inside of hoe zit dat?

  1. Ja Frank , het blijft een boeiend fenomeen die Thalys. In Frankrijk gaat ie volgas in de 6-e versnelling, maar ergerniswekkend hoe deze Thalys door het Belgische en Nederlandse landschap boemelt en stilstaat. We worden soms ingehaald door andere treinen…!! Onbegrijpelijk dat de spoorwegen niet bij machte zijn om die trein op het al jaren braakliggende spoornet te laten tuffen. Je zou toch denken dat je het veiligheidssysteem van de Fransen dan maar aanschaft? Maar wij willen altijd alles zelf uitvinden . Beter goed gestolen dan zelf slecht bedacht, denk ik dan maar. Hetzelfde geldt voor die malle openbaar vervoerpas. De Engelsen hebben al jaren een goed systeem, maar wij willen het zelf voor veel belastinggeld bedenken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s