Allemaal lichtjes

Starsbasczerwinski

Rotterdam, donderdag – Eerlijk gezegd zag ik ze gisteravond toen ik naar het filmfestival fietste pas echt goed: de duizenden lichtjes die sinds 15 december de glazen gevels van het Nationale Nederlanden-gebouw opfleuren. En nu lees ik dat ze na komend weekend worden verwijderd.
Omdat Stars een project was in het kader van Winter in Rotterdam (Rotterdam evenementenstad, weetjewel) zou dat erop kunnen duiden dat de winter zijn langste tijd heeft gehad.
Ook niet erg.

Foto Bas Czerwinski / Rotterdam Festivals

4 gedachtes over “Allemaal lichtjes

 1. Ik zit zelf ook al jaren te broeden over een radiogids voor slechthorenden.
  Kan ik daar ook subsidie voor krijgen?

 2. Ik vind het allang fantastisch dat je zegt: “zijn langste tijd” en niet “haar langste tijd”. Je ziet en hoort dat tegenwoordig echt OVERAL, en ik kan me daar zo aan ergeren, dat mensen “haar” gebruiken in dit soort zinnen: “De fiscus stuurt haar aanslagen”, vandaag ergens in het AD: “Boekhandel Donner houdt haar uitverkoop”, “Het openbaarvervoersbedrijf heeft een van haar treinen vernoemd naar deze beroemdheid.”
  Ja, zelfs bij onzijdige woorden wordt dit steeds vaker gedaan. Het is een zeer storende fout. Natuurlijk zijn er ook gevallen waarin dit wel goed is, zoals: ” De vereniging heeft haar bestuur op het matje geroepen.” Maar zelfs dan nog zou ik de voorkeur geven aan “het bestuur”.

  Kort gezegd: Fantastisch, echt een verademing dit bericht met “de winter heeft ZIJN langste tijd gehad.”

  En laat die lente nou maar komen.

 3. Ik probeer al jaren een TV-gids te vinden waarin de PROGRAMMA’S in fatsoenlijke letters vermeld staan. Helaas, er staat van alles in, maar de programmagids moet je altijd met een loupe bekijken. Wees alvast maar zeker van mij als abonnee !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s