Shakespeare geblurd

Shakespeareco

Rotterdam, zaterdag – Dankzij Street View wist ik hoe de straat waar we in oktober in Brooklyn logeerden eruitzag nog voordat ik er xc3xa9xc3xa9n stap had gezet. Zodoende wist ik dat een paar deuren verderop een jezusbeeld voor het huis stond.
Sinds vorige week hoef ik niet meer naar buiten om te zien hoe ons huis erbij staat. Street View. Ook onze auto staat er luid en duidelijk op.
De kentekenplaat geblurd om onze privacy te beschermen.
Ook wie door Google per ongeluk is mee gefotografeerd is onherkenbaar gemaakt.
Google gaat daar heel ver in, stelde ik vast toen ik me virtueel door Parijs bewoog. Ik richtte de blik op de sympathieke boekwinkel Shakespeare & Co. Voor de zaak zit een man op een bank, de rechterhand leunend op een kruk. De man zal alleen aan die kruk te herkennen zijn, zijn gezicht is geblurd want stel je voor dat hij tegen zijn vrouw had gezegd dat hij naar de dokter ging, of naar zijn werk, of boodschappen doen – en daar zit hij op dat bankje, lekker niks te doen.
Nu denkt zijn vrouw, mocht ze op dit plaatje in Google Maps stuiten: goh, die man lijkt wel op de mijne. Maar die kan het niet zijn, want hij ging naar de dokter, of boodschappen doen, of naar zijn werk, dat zei hij zelf.
In zijn ijver om privacyrechtzaken te voorkomen heeft Google ook de naamgever van de boekhandel geblurd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s