Een middag in Parijs

Parijs070509

Parijs, donderdag xe2x80″ Vanmiddag voelde ik me een beetje als Harry Mulisch, van wie immers werd gezegd dat hij de relletjes op het Leidseplein gadesloeg vanaf het terras van Americain.
Na een bezoek aan de Arxc3xa8nes de Lutxc3xa8ce zaten we op het terrasje van een cafxc3xa9 op de hoek van de rue du Cardinal en de rue Monge toen daar een enorme politiemacht arriveerde. Helmen, schilden, wapenstok, spuitbussen met naar ik aanneem pepperspray, een enkeling met een geweer waaruit traangasgranaten kunnen worden afgevuurd (ook dat neem ik aan: ik heb er gelukkig geen verstand van) xe2x80″ het zag er grimmig uit.
Van om de hoek klonk boegeroep gevolgd door een spreekkoor.
Het verkeer liep vast toen jongelui (studenten?) in een grote kring de straat in beslag namen, helemaal toen ze oprukten naar het kruispunt.
Wat er precies aan de hand was? Er werd geroepen om de vrijlating van xe2x80x98onze kameradenxe2x80x99. Met zachte hand veegden de bewapende agenten het kruispunt schoon zodat een politiebus kon passeren. Door de arrestanten werd op de geblindeerde ramen gebonkt. Het zag er dramatisch uit, die handen die door de bovenlichten zichtbaar waren.
Gewoon een donderdagmiddag in Parijs.

Een gedachte over “Een middag in Parijs

  1. Volgens mij: KIPPENVEL

    3e avond was de Galavertoning, het bleek een echt concertdrieluik.
    Niet vermeld: glasheldere zuivere stem waar Hij het nodig achtte tekst bijzonder geestig en zoals nooit eerder vertoond afwisselend hoog en heel laag te zingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s