999 Geen Dienst

 

Zeist, dinsdag – Goed, er stond wel wat wind vannacht, er is nogal wat regen gevallen en het heeft gebliksemd. En meteen loopt alles in het honderd.
Ik zou vanochtend naar Apeldoorn, maar de trein ging niet verder dan Utrecht – en dat stapvoets. Anderhalf uur gedaan over Rotterdam-Utrecht. Om dan over Arnhem door te reizen naar Apeldoorn leek me een mijl op zeven. Daarom besloot ik om naar Zeist te gaan.
Treinverkeer naar Amersfoort was niet mogelijk door blikseminslag en omgewaaide bomen. Geen wonder dat veel mensen stonden te wachten op bus 52 van Connexxion die tussen Utrecht en Amersfoort rijdt en daarbij ook Zeist aandoet.
Bij de halte stond een lege bus zonder opschrift. Een andere lege bus voerde het nummer 999. Dat betekent: ‘Geen Dienst’. Steeds meer mensen voegden zich bij de wachtenden, terwijl die lege bussen pesterig langszij bleven staan. Waarom reden die geen extra ritten? Kwam niemand op het idee? Pas na een half uur arriveerde een bus 52 die snel vol zat, vijf minuten later kwam een tweede bus die al even snel volstroomde.
Het begon weer zachtjes te regenen.

2 gedachtes over “999 Geen Dienst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s