Gedonder met de dongel

 

Rotterdam, maandag – Mijn dongel doet het weer, maar de man van het KPN Business Center die hem aan de praat kreeg, kon niet garanderen dat problemen voortaan uitblijven. Evenmin kon hij zeggen waarom het ding er na de zomervakantie ineens de brui aan gaf. Dit is al een oude dongel, meneer. Ik zou u deze nooit hebben verkocht. In het Business Center verkopen we dit type sowieso niet, want als er iets mee is kunnen we hem niet repareren en ook niet terugsturen naar de fabriek, zei hij.

Het duizelde mij even. Oude dongel? Ik heb hem sinds februari. Tot de zomer heeft hij het probleemloos gedaan, daarna vertikte hij het. Ik ben ermee teruggeweest naar de winkel (zo één die vroeger Primafoon heette), maar daar konden ze me niet helpen. Ik werd doorverwezen naar het nummer 06-12001200.

Aan mijn telefoonrekening is te zien hoe vaak ik daarmee heb gebeld. Mij werd aangeraden om van de website nieuwe software te downloaden, maar de pagina waarop die zich zou moeten bevinden, bestond niet (meer). Op een andere pagina leek geen van de getoonde dongels op mijn exemplaar. De typenummers kwamen niet overeen. Ik zou worden teruggebeld. Toen dat niet gebeurde, belde ik opnieuw – nu tijdens kantooruren omdat om zes uur de technische dienst sluit. Weer het hele proces doorlopen, weer zou ik worden teruggebeld.

Dat is nu drie weken geleden.

Om kwart over tien liep ik vanochtend het Business Center binnen, om kwart over twaalf wandelde ik weer naar buiten. Mét mijn oude, nu (maar voor hoelang?) werkende dongel.

Voor deze dongel is nergens software te krijgen, zei de man nog.

Waarom hebben ze mij hem dan verkocht? vroeg ik.

Hij wist het ook niet. Hij zei nog dat de nieuwe dongels veel beter zijn en dat de mijne eigenlijk niet goed is, zeker niet in combinatie met een Mac. Geef me dan een nieuwe, zei ik, maar daar ging hij niet op in.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s