ANWB politieke partij?

Rotterdam, vrijdag — Ben ik met opzet nooit lid geworden van een politieke partij, blijk ik het sinds 1977 te zijn. Dat is tenminste het aanmeldingsjaar zoals vermeld op mijn lidmaatschapspasje van de ANWB.

Minister Eurlings laat van de mening van de vier miljoen leden van die club afhangen of de kilometerheffing er wel of niet komt. Staatsrechtelijk gezien een eigenaardige gang van zaken. Je zou denken dat de ANWB-leden allang in het parlement zijn vertegenwoordigd en dat hun opvatting er daar evenveel toe doet als die van Nederlanders die geen lid zijn van de ANWB.

Waar hebben we een Tweede Kamer voor als we het net zo goed aan de ANWB kunnen vragen? Het maandblad van de ANWB heet De Kampioen — dat zal toch niet voor niets het wat oplage betreft grootste tijdschrift van Nederland zijn? Laat de ANWB ook een omroeplicentie aanvragen: in één klap de grootste.

Dus voortaan bij alle grote beslissingen: vraag het de ANWB. Misschien was een groot aantal blunders — ik noem: Betuwelijn, Noord-Zuidlijn — dan achterwege gebleven.

Moet de Nederlandse vredesmissie in Afghanistan toch worden verlengd? Moet de aow-gerechtigdeleeftijd worden verhoogd naar 67? Moet de strippenkaart worden afgeschaft?

Laat de leden van de ANWB de knoop doorhakken. Dat ontslaat de betrokken bewindslieden van de verantwoordelijkheid om een weloverwogen, misschien zelfs juiste beslissing te nemen, want four million ANWB members can’t be wrong.

4 gedachtes over “ANWB politieke partij?

  1. Wat een frustratie… Als je niet op die ‘rotzooi’ zit te wachten kun je toch gewoon een sticker op je brievenbus plakken? Gemakkelijk aan te vragen bij o.a. de gemeente.
    Die kinderen proberen gewoon een centje bij te verdienen… je bent zelf toch ook ooit jong geweest?

  2. Ik erger me ook groen en geel aan dat gebedel aan de deur. Ze bellen ook zo lekker op tijd, laat op de avond, wanneer ze er zeker van zijn dat iedereen op bed ligt.
    Mijn goede voornemen is een nee-nee sticker!

  3. het inhuren van ANWB leden vind ik een mooie stap op weg naar het referendum , en dat is het horror gebied van de zich democratisch noemende partijen die opgevuld zijn met alpha en gamma opgeleidden maar de beta’s missen omdat die gillend weglopen zijn voor het zwammen zonder cijfers en het uitspreken van “xc3xafk ben er van overtuigd” meninkjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s