Plant veel bomen, Piet

Dordrecht, dinsdag – Heel lang geleden, ik vermoed in 1971, plantte Piet Sleeking een boompje op een plek waar de gemeente Dordrecht een drukke verkeersweg had gedacht. Ik schreef er een stukje over en maakte er ook de foto bij (want dan verdiende je dubbel) voor De Dordtenaar of de Dordtse editie van Het Vrije Volk of misschien wel voor beide kranten (want dan verdiende je vierdubbel). Piet en ik zaten bij elkaar in de klas en we kwamen bij elkaar over de vloer.

Vanmiddag is Piet na zestien jaar in de oppositie geïnstalleerd als wethouder. Zijn partij Beter voor Dordt (bvd) heeft met vijftien zetels de gemeenteraadsverkiezingen op overtuigende wijze gewonnen en daardoor met succes kunnen aansturen op een college met cda en vvd. Het is voor het eerst sinds mensenheugenis dat de Partij van de Arbeid er in Dordt in bestuurlijk opzicht niet aan te pas komt.

Dat boompje uit 1971 is natuurlijk allang gesneuveld: over die plek raast nu het verkeer op de Laan der Verenigde Naties. Maar zoals ik nog steeds stukjes schrijf en foto’s maak (in dit geval zonder er iets aan te verdienen), hoop ik dat Piet als wethouder nog veel boompjes zal planten.

Een gedachte over “Plant veel bomen, Piet

  1. Ik geloof het nog steeds niet dat er zondag en maandag enig as wolk boven nederland en andere landen in Europa aanwezig was. Sommige piloten die vertrouwt zijn met de lokalisatie van aswolken tijdens de vluchten over de gehele wereld begrijpen het ook niet. Was er meer aan de hand, was er hier een ander aanleiding voor.
    Kan een kleine groep zo veel landen in hun greep houden?. En waarom zie ik op kaarten schijnbaar aswolken en op andere kaarten weer niet?. Ik geef het op en weet het ook niet meer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s