Kermis on Main Street

Kermis on Main Street
Rotterdam, zondag xe2x80″ Plaatje gemaakt op koninginnedag op de Rotterdamse kermis. Doet me denken aan de deze maand te verschijnen luxe editie van wat, denk ik, weet ik zeker, het beste Stones-album is: *Exile on Main Street*, althans het beste album van The Rolling Stones uit de jaren zeventig.

Onlangs werd een aantal door iedereen vergeten opnamen uit die periode (1971-1972) ontdekt, waaronder vijf xe2x80x98nieuwexe2x80x99 nummers. Exc3xa9n ervan, xe2x80x98Plundered my soulxe2x80x99, is intussen als single uitgebracht. Het doet mij meer denken aan *Goatxe2x80x99s Head Soup* dan aan *Exile*, maar het is zeker niet onaardig. Het is niet terecht dat het in vergetelheid is geraakt; waarom is het nooit op een verzamelaar terechtgekomen als het dan niet goed genoeg werd geacht om deel uit te maken van het oorspronkelijke dubbelalbum?

De geremasterde en uitgebreide editie van *Exile on Main Street* verschijnt op 18 mei. In de Amerikaanse iTunes Store kunnen al fragmentjes van alle nummers worden beluisterd.

Een gedachte over “Kermis on Main Street

  1. “I gave her the diamonds, she gave me the disease.”

    Heelmaal eens. Southern Comfort and drugs driven Richards rampage that yielded some of their best, if not the best, music from the Stones ever.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s