Leuk

Navigon Rotterdam, zaterdag – Dat is nog eens aardig van T-Mobile: een gratis navigatie-app voor de iPhone. Geen TomTom, maar Navigon, nooit eerder van gehoord. (Maar dat kan aan mij liggen, zeg ik er altijd bij.)

Het downloaden was problematisch omdat het een nogal groot bestand betreft: zo'n 1,6 GB. Zomaar vanuit de lucht ging het niet en ook met de wifi thuis wilde het niet lukken. De computer deed er meer dan een uur over om de app te laden, maar synchronisatie met de iPhone was vervolgens weer een piece of cake.

Ik heb de navigator vanochtend even uitgeprobeerd op de fiets. Mij werd adequaat de weg naar huis gewezen door een keurige vrouwenstem. Het pijltje dat op het scherm voor mij moest doorgaan, schoof netjes met mij mee.

Nu ben ik benieuwd of het in de auto ook zo goed werkt. T-Mobile is de laatste tijd nogal gekritiseerd om de slechte dekking, met name van het 3G-net. Hoe kan de navigator weten waar je zit als er wegens geen dekking geen verbinding met het internet is? Of heb je er helemaal geen internet voor nodig? Zo weinig weet ik van TomTom-achtigen af. (In onze Volvo zit nog een voorloper van de TomTom die werkt op cd-roms. Stenen tijdperk!)

Ook leuk is de nieuwe app van Parkline. Ik hoef nu niet meer te bellen om door te geven in welke parkeerzone ik sta, de app geeft dat door en houdt voor mij de verstreken parkeertijd bij.

Een gedachte over “Leuk

  1. Na enkele netvliesoperaties heb ik nu tijdelijk siliconenolie in plaats van oogvocht in mijn linkeroog.
    Afgelopen weekeinde kon ik mijn vrouw duidelijk maken wat ik met dat oog nog kon zien: een met muggen besmeurde autoruit (rijd eens door de Flevopolder) plus een regenbuitje.
    Maar het plakband geeft de situatie ook goed weer, dank je.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s