NRC weg uit Rotterdam

Rotterdam, woensdag – De lobby vanuit Rotterdam om NRC Handelsblad voor de stad te behouden lijkt mislukt. De krant is in gesprek met Den Haag over een verhuizing naar het centrum van die stad. NRC Media wil intrekken in het witte gebouw van de Amerikaanse architect Richard Meier op de kruising Spui-Kalvermarkt-Grote Marktstraat. Een 'NRC Grand Cafxc3xa9' moet dan 'het contact tussen lezer en krant [herstellen], zegt hoofdredacteur Peter Vandermeersch. 'De lezers kunnen straks bij ons binnen lopen.'

NRC Handelsblad is nu nog gevestigd op een bedrijventerrein langs de A20 in Rotterdam-Alexander. De gemeente Rotterdam zou de krant ruimte hebben aangeboden in het centrum, maar kennelijk was die niet naar de zin van de redactie en uitgever.

NRC Handelsblad is veertig jaar geleden voortgekomen uit de Nieuwe Rotterdamse Courant en het Algemeen Handelsblad dat zetelde in Amsterdam.

4 gedachtes over “NRC weg uit Rotterdam

  1. Wout Woltz verkwanselde destijds de prachtplek aan de Witte de Withstraat voor die doodlopende weg tegen de A20 ver buiten het leven zelf. Opeenvolgende hoofdredacteuren beloofden bij hun aantreden steeds te verhuizen, en dat was dan het laatste wat je ervan hoorde. Voor onze paper-of-record, de enige papieren krant die over 5 jaar misschien nog zal bestaan, is Den Haag de enig juiste stad. Ik zal de Posthoorn blijven prefereren boven een NRC Grand Cafxc3xa9, al zie ik daar een vrijwel volledige redactie vrij snel verzuipen. ;o)

  2. NRC had een Grand cafxc3xa9. Toen het nog kantoor hield aan de Witte de With! Cafe De Schouw! Na het zakken van de krant wist de barman het nieuws van de dag al snel te filteren uit de jeneververhalen van de journalisten. Een klein Grand Cafe, maar wel een plek waar de lezers binnenliepen. Jammerjammerjammer en een eeuwige zonde dat centrum Rotterdam niet plek kan bieden voor de nieuwe behuizing.

  3. Waar vroeger NRC gevestigd was, aan de Witte de Withstraat, houden wij sinds een klein jaar kantoor. De tweede verdieping, bereikbaar via de Eendrachtsstraat, is nu een bedrijvenverzameletage. Als ik uit het raam kijk, zie ik De Schouw. Via een wenteltrap kunnen we naar een vervallen kantoortje dat eenzaam op het dak staat; ik heb horen zeggen dat dat het kamertje van Heldring werd genoemd. Beneden ons, op de eerste etage, wordt gewerkt aan een nieuw Grand Cafxc3xa9 dat volgend jaar open moet gaan. Lijkt me dxc3xa9 plek voor NRC om lezers te ontmoeten.

  4. Gezien de geboorte van de krant is een plek tussen Rotterdam en Amsterdam zo gek nog niet. Kun je ook rustig de hooligans van beide steden op de redactie uitnodigen voor een bewogen discussie over Engelse en Duitse rechts-radicalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s