Niet er een potje van gemaakt. Genuanceerd spel

Rotterdam, donderdag – Voor iets waar ik mee bezig ben, zocht ik de recensie die ik schreef over een concert van Lou Reed in de Doelen. In een stalen archiefkast in de kelder bewaar ik knipsels van vroeger. Niet de ideale plaats om oude kranten en fotoxe2x80x99s te bewaren: als je een la opentrekt, walmt een muffe geur je tegemoet; het papier voedt een interessante schimmelpopulatie en de fotoxe2x80x99s plakken jammerlijk aan elkaar.
Eigenlijk moet ik de boel, nu het nog kan, digitaliseren. Aan de andere kant: ik hoef toch niet alles te bewaren?
Maar wxc3xa9xc3xa9r aan de andere kant: ik heb mijn stukje over Lou Reed wxc3xa9l gevonden. Weliswaar pas de tweede keer dat ik naar de kelder afdaalde en dan nog op de allerlaatste plek waar ik keek. Onder een paar plastic tassen waar weer andere papierzooi in wordt bewaard lag de inhoud van de hangmap xe2x80x98Rxe2x80x99.
Op het knipsel heb ik de datum genoteerd: 6 maart 1975. Het concert was dus op 5 maart, een woensdag. Ik meende me te herinneren dat Lou Reed er die avond maar een potje van had gemaakt en dat hij stoned, high of dronken (of alledrie) over het podium zwalkte, maar in mijn toenmalige hoedanigheid van poprecensent had ik het over xe2x80x98indrukwekkend en beheerstxe2x80x99 en xe2x80x98genuanceerdxe2x80x99 spel. Alleen keek hij zijn publiek niet aan xe2x80″ nou, zo ken ik er wel meer.

Lou Reed in de Doelen (1975)
Hier een ANP-foto van het concert. (Vreemd trouwens, die woordafbreking in de kop.)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s