De tantaluskwelling van NS Hispeed

Rotterdam, woensdag x97 Even naar Parijs: altijd leuk. Zeker als NS Hispeed om zijn vijftienjarig bestaan te vieren een actietarief hanteert. Een enkeltje kost vijfentwintig euro, heen en terug ben je dus niet meer dan vijftig euro kwijt. 'Nu tickets boeken' kan via een knop in de e-mail die de exploitant van Thalys aan zijn klanten stuurde.

Maar iedereen wil wel voor bijna nop naar Parijs, dus liep het systeem van NS Hispeed vast. Althans, dat is wat een mevrouw van de helpdesk mij vanochtend uitlegde. Ik belde omdat het mij niet lukte om voor het actietarief drie retourtjes te boeken. Het aanbod was er wel:

Hispeed1

Als ik de aangevinkte reizen wilde boeken, kreeg ik dit scherm:

  Hispeed2

Dit euvel deed zich voor bij alle reizen met oranjeblokjes (actietarief), ook op andere dagen en op andere tijdstippen.

De mevrouw van de helpdesk wilde mijn conclusie niet onderschrijven dat mij een (Franse) worst werd voorgehouden die elke keer als ik wilde toehappen niet bleek te bestaan.

Vanochtend stuurde NS Hispeed dit mailtje:

Hispeed3

Nieuwe kansen?

Welnee, het resultaat bleef hetzelfde. Voor vijftig euro per persoon heen en weer naar Parijs bestaat in elk geval niet op de dagen dat we zouden willen gaan, ook al doet de website het met die oranjeblokjes wel zo voorkomen.

Goed, dan betaal je toch iets meer? Maar zelfs het alternatief van vierentachtig euro per persoon (achtenzestig procent duurder) werkte niet en als de kaartjes meer dan honderd euro moeten kosten is het leuke er wel van af.

We gaan dus maar met de auto.

Een gedachte over “De tantaluskwelling van NS Hispeed

  1. De lage tarieven van deze actie zijn rond de weekenden het eerst op, maandag 10 juli is uitverkocht voor x8020. Als je een dag later zou gaan kan je wel voor x8050 retour. Het is wel vervelend dat het oranje blokje nog zichtbaar blijft terwijl het actietarief er dan niet meer is. De informatie wordt eens per 2 uur ververst maar kan dus wel achterlopen waardoor je die foutmelding krijg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s