Dichter Hans Verhagen (81) overleden, interview uit 1983

Rotterdam, vrijdag – Dichter, beeldend kunstenaar, filmer en televisiemaker Hans Verhagen (81) is vanochtend in Amsterdam overleden. Dat heeft Nijgh & Van Ditmar, zijn uitgeverij, bevestigd nadat verschillende bronnen eerder in de middag al over zijn dood hadden bericht op sociale media.

Hans Verhagen ontving in 2009 de P.C. Hooftprijs. Zijn officiële debuut was de bundel Rozen & Motoren (1963). In die tijd maakte hij de jongerenpagina van het Algemeen Dagblad. Later was hij betrokken bij de televisieprogramma’s Hoepla en Het Gat van Nederland. Andere bekende titels zijn: Sterren cirkels bellen (1968) en Duizenden zonsondergangen (1971). Na laatstgenoemde bundel duurde het twaalf jaar voordat het weer tot publiceren kwam en daarna weer negen jaar. Vanaf 1993 kwam de productie weer op gang. In 2017 verscheen het verzameld werk Alle gedichten.

19830611 HVV Hans Verhagen

In 1983, rond het verschijnen van de bundel Kouwe voeten, was Hans Verhagen te gast op Poetry International in Rotterdam. Bij die gelegenheid interviewde ik hem voor Het Vrije Volk (zie boven).

Hans Verhagen werd op 3 maart 1939 geboren in Vlissingen. Hij woonde de laatste jaren in een verzorgingshuis in Amsterdam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s