Een vliegende kraai

Het eerste wat ik zie als ik de auto voor mijn Rotterdamse deur parkeer, zijn twee kraaien: een zwarte en een bonte. Ze scharrelen tussen afval dat half op straat, half op de stoep ligt. Viezigheid.
Het is weer even wennen, de stad.
Ik jaag de vogels weg, maar kraaien laten zich niet makkelijk afschrikken en bovendien vinden ze het veel te lekker wat er op straat ligt.
Bij ons komt de vuilnisman op vrijdagochtend, maar de ene keer om kwart voor acht, de andere keer pas rond de middag. Op ophaaldag komt er ook een veegploeg, maar die kwam vandaag, hoorde ik, al voordat de vuilniswagen arriveerde.
Meeuwen, met hun snavels als scheermessen, snijden de huisvuilzakken open en slaan hun slag. Wat de meeuwen niet motten, is voor het kraaivolk. Wat de kraaien niet meer vreten, blijft een week lang liggen stinken.
De gemeente Rotterdam denkt dat ondergrondse vuilcontainers de oplossing zijn, maar waar ze die dingen al hebben ziet het er vaak ook niet zo fris uit.
Elke dag de vuilnisman is voor een grote stad als Rotterdam de enige oplossing die werkt.
Elke dag de vuilnisman en elke dag vegen.

4 gedachtes over “Een vliegende kraai

  1. Ha Frank. Wil maar even zeggen dat ik een aandachtig lezer van je log ben, want stijl, taal en humor zijn (nog steeds) van echte Knooppunt Dijl-klasse. Gefeliciteerd met je betrekking bij het RD. Ben nog steeds in onderhandeling over het Midlife-boek, en hoop binnenkort meer te weten. Zie je in Rdam weer!

    Wim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s