Nieuwe hoofdredacteur bij Metro

Rotterdam, vrijdag – Zijn vertrek was al eerder onderwerp van speculatie: wat kon hoofdredacteur Jan Dijkgraaf immers nog meer bij Metro? Hij maakte van wat zes jaar geleden begon als een braaf ANP-bulletin een swingende krant die precies dat doet wat hij pretendeert te doen: ‘de lezers in 20 minuten op de hoogte brengen van het nieuws van de afgelopen 24 uur’. Metro, met een landelijke, een Rotterdamse en een Amsterdamse editie, ontwikkelde zich onder zijn leiding tot een commercieel succes dat in andere Metro-landen tot voorbeeld dient. Zo werd eindredacteur-uit-de-school-Dijkgraaf Renxc3xa9 Quist hoofdredacteur van de Praagse Metro.
En nu meldt Villamedia dat Jan Dijkgraaf per 1 april als hoofdredacteur wordt opgevolgd door Rutger Huizenga, die eerder eindredacteur bij Metro was en een nu kortstondig gebleken overstap naar Nieuwe Revu maakte. Wat Dijkgraaf gaat doen, wordt niet gemeld. Misschien blijft hij wel bij Metro als directeur logistics, een functie die hij ad interim naast het hoofdredacteurschap vervult.

Een gedachte over “Nieuwe hoofdredacteur bij Metro

  1. Of op wereldreis. Of boekjes schrijven. Veel suggesties gehoord, Frank, maar de jouwe is de mooiste. ‘Directeur Logistics’ – vanaf de lagere school inderdaad mijn droombaan šŸ™‚

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s