Ik woon in een verloederde wijk (zeggen ze)

Rotterdam, woensdag – Ik zou wel eens willen weten welke definitie van verloederd is gebruikt bij het samenstellen van de Kanskaart van Nederland. Want volgens die Kanskaart woon ik in een van de vijftig meest verloederde buurten van Nederland.
‘De gegevens komen uit de Politiemonitor, een grootschalige enquxc3xaate waarin mensen bijvoorbeeld wordt gevraagd of zij in hun buurt graffiti zien of dronken mensen op straat, overlast ervaren van groepen jongeren of last hebben van hondenpoep. Verder zijn relevante achtergrondkenmerken van alle gebieden in kaart gebracht, zowel voor de woningen als voor de bewoners,’ schrijft nrc.next vanochtend. (Die overigens net als maandag pas tegen acht uur in de bus viel.)
Bijna de helft van die vijftig Nederlandse probleembuurten liggen trouwens in Rotterdam.
Wat moeten de mensen wel niet denken?
Zelf heb ik trouwens helemaal niet het gevoel dat ik in een verloederde wijk woon, maar mij is dan ook niets gevraagd. Zo grootschalig was die enquxc3xaate kennelijk ook weer niet.
In de zeven jaar dat we in het Nieuwe Westen wonen, hebben we veel opknapwerk in de buurt gezien – niet alleen door particulieren aan hun huizen, maar ook door de gemeente. Een paar deuren verder staat een pand te koop voor een bedrag dat mij veel vertrouwen geeft in de waarde van ons eigen huis en iets verderop zijn laatst kennissen uit Amsterdam komen wonen. Dus…

3 gedachtes over “Ik woon in een verloederde wijk (zeggen ze)

  1. I am sure that there are plenty of positives out there, but what have you seen for yourself? Tell me about my black publishing Good joke 🙂 Why is a turkey more evil than a chicken? Because a turkey is always a gobblin (a goblin)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s