Nukken van de Mac (2)

L1030591
Rotterdam, zondag – Korte inhoud van het voorafgaande: de cd die een maand lang vastzat in mijn iMac, kwam er vrijdagavond laat onverwacht uit. Zou ik het aandurven opnieuw een cd te plaatsen?
Marcel van der Steen suggereerde dat het misschien een cd was geweest met copy control, maar dat was niet het geval. Tot onlangs had trouwens geen enkele cd een probleem opgeleverd: copy control of niet.
Vanmiddag haalde ik diep adem en liet de Mac de eerste disc van Bruce Springsteens Live in Dublin inslikken. Alea iacta est, dacht ik.
Na het importeren de uitwerpgeluiden, maar de cd kwam niet naar buiten. iTunes wilde hem al opnieuw importeren. Toch werd het schijfje uiteindelijk uitgespuugd, kwestie van volhouden mijnerzijds. Maar met de tweede disc van dit dubbelalbum was het weer raak. Die bleef lekker zitten waar hij zat. Wel steeds gerommel, gesputter: kokhalzen.
Ik drukte alle knoppen die daarvoor in aanmerking kwamen in, liet de Mac sluimeren en wekte hem, deed zelfs een herstart (waarbij ik de computer streng toesprak: ‘Kom op, verman jezelf! Je bent toch geen Windows-watje?’) – maar niks.
Het enige resultaat van dit alles was dat de cd niet meer werd getoond op het scherm. Hij hield zich schuil.
En toen ik even niet keek kwam hij tegenspartelend naar buiten. In het gat in het midden zat het hierboven afgebeelde ronde dingetje met nippels of wat zijn het en veertjes, kennelijk bedoeld om de cd in het apparaat op zijn plek te houden. Het bewijs dat het een mechanisch probleem betreft. Moet mijn iMac dus toch naar de dokter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s