Saam' door het leven te gaan

Together_trough_life

Rotterdam, maandag – Na het eerste nog speculatieve bericht op de site van Rolling Stone over Bob Dylans nieuwe, dan nog naamloze album en de eveneens nog premature aankondiging op Amazon, zij het nu mxc3xa9t titel: Together Through Life, is het officieel. Op Dylans site wordt de cover getoond en als verschijningsdatum geldt 28 april. Ook is er het eerste deel van een interview met Dylan door Bill Flanagan te lezen over hoe het nieuwe album tot stand kwam. Het geluid doet denken aan Chess- en Sun-platen uit de jaren vijftig: ‘I think thatxe2x80x99s my favorite sound for a record,’ zegt Dylan.

2 gedachtes over “Saam' door het leven te gaan

 1. Waar ik aan moest denken:

  Bij Scheveningen zwom een nat konijn
  Te midden van een school tonijn
  Tja, sprak ’t beest, dat tomt ervan
  Als men de ta niet zeggen tan

  Bron: Kees Stip uiteraard. Die man gaat in je genen zitten. Bij elke plaats- of dierennaam die ik lees, komt wel zo’n gedichtje in me op.

  Net als de Fransen hebben trouwens ook Grieken moeite met de h, waarvan ze een ch-klank maken. Nog jaren nadat mijn zus de relatie met haar Griekse vriend had beëindigd (of omgekeerd, nooit helemaal opgehelderd), zei mijn vader, hem imiterend: ‘ik ga even de chond uitlaten’. In Assen daarentegen wordt soms gezegd: ‘Ik woon in Hassen tegenover een otel’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s