De schaduw van de fotograaf

Schaduw_van_de_fotograaf

Rotterdam, maandag – Een beetje fotograaf let erop dat zijn schaduw niet op de foto komt. Zelfs ik let daarop en ik ben niet eens fotograaf.
De schaduw op bovenstaande foto is van Fred R. Conrad van The New York Times. Als je bij zonlicht een panoramische foto van 360 graden maakt die je ook nog eens naar boven en naar beneden kunt bewegen, ontkom je er niet aan dat je er zelf op komt.
Ik vind het trouwens wel iets hebben. Als je de foto bekijkt, denk je dat er een automaat op een ingewikkeld statief aan te pas is gekomen, ongeveer zoals Google monteert op de auto’s die de Street Views maken, maar de schaduw van Conrad laat zien dat het allemaal simpel handwerk was.
De panoramafoto laat een project zien van tuinontwerper Piet Oudolf, een Nederlander nota bene, boven 17th Street. Het maakt deel uit van een nieuw openbaar park in New York, High Line, dat een in onbruik geraakte spoorlijn die tussen de Tiende en de Elfde Avenue van Gansevoort Street naar 34th Street loopt nieuw leven inblaast.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s