Voorleesmarathon loopt nu al uit

Rotterdam, donderdag – Ruim op tijd meldde ik mij op nivo 5 van boekhandel Donner (hoelang is het alweer geleden dat we van hieruit elke zondag De Gooi Het Maar In Mijn Pet Show maakten!) om een stukje voor te lezen uit de nieuwe bijbelvertaling. De voorleesmarathon was gistermiddag begonnen in de Doelen toen koningin Beatrix de eerste verzen voorlas van Genesis; ik ben een van de vierhonderd andere Nederlanders die in haar kielzog volgen.
Ik zou om kwart voor elf aan de beurt zijn (was mij doorgegeven: ik stond op de lijst voor vijf voor half elf), maar het programma was al zodanig uitgelopen dat ik niet voor half een zou kunnen beginnen, en toen ik terugkwam bleek dat het zeker twee uur zou worden.
Het uitgangspunt was dat iedere deelnemer aan de voorleesmarathon zo’n kwartier zou bijdragen, maar de uitgezochte stukken blijken, zeker bij de langzamer lezers, gauw een half uur in beslag te nemen!
Ik kreeg van een aardig bijbelmeisje een lunchbon en besloot de tijd nuttig te besteden door even bij Dixons te kijken hoeveel de digitale camera HP Photosmart R707 daar inclusief docking station kost: 328 euro! Weliswaar met een bon voor extra’s (waarvan de verkoper ook niet wist welke) ter waarde van vijftig euro, maar toch zestig euro duurder dan bij beat-it.nl die beloven dat de bestelling binnen twee werkdagen wordt thuisbezorgd.
Die zestig euro steek ik liever in mijn zak.
Dus zit ik nu in het easyInternetcafe (waarvan ik dacht dat het al jaren dicht was) op het Stadhuisplein dit te tikken nadat ik dat cameraatje heb besteld.
En slenter ik maar weer eens naar Donner toe om die lunchbon stuk te slaan en me voor te bereiden op 2 Samuel 12:26 tot 15:13.

3 gedachtes over “Voorleesmarathon loopt nu al uit

  1. Het RD had al jaaaren op tabloidformaat moeten verschijnen, vind ik. Het is er precies de krant voor en het had de krant jaren beter kunnen onderscheiden van het AD.

    Nu loopt het RD achter de feiten aan. Zonde….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s