Hij komt: Dylan in Ahoy, 20 oktober

Rotterdam, dinsdag – Tweeenhalf jaar na zijn laatste Nederlandse optredens in de Heineken Music Hall doet Bob Dylan in oktober Rotterdam aan. Lees het persbericht van Mojo:

 

BOB DYLAN IN AHOY

Op donderdag 20 oktober geven Bob Dylan en Mark Knopfler een concert in Ahoy Rotterdam. Mark Knopler zal het eerste gedeelte van de avond voor zijn rekening nemen, gevolgd door Bob Dylan na de pauze. De kaartverkoop voor dit unieke dubbelconcert start vrijdag 22 juli om 10.00 uur; officiële kaarten zijn verkrijgbaar vanaf x8060,50 inclusief servicekosten.

De als Robert Allen Zimmerman geboren Dylan, kan met recht een levende legende genoemd worden. Met nummers als “Blowin’ in the wind” en “The times they are a-changin’” vertolkte hij als geen ander de tijdgeest van de protestgeneratie in de jaren ‘60, maar zijn invloed op de popmuziek reikt veel verder dan dit bewogen decennium. Dylan behoort tot de meest invloedrijke muzikanten van de twintigste eeuw. Met zijn persoonlijke en poëtische teksten bracht hij de literatuur in de popmuziek en is hij een inspiratie voor vele generaties na hem. Dylan en zijn band speelden voor het laatst in 2005 in Ahoy.

Mark Knopfler vestigt zijn naam als topgitarist met zijn band Dire Straits. In 1996 start hij met ‘Golden Heart’ een eveneens succesvolle solocarrière die al meerdere gouden albums telt. In Rotterdam treedt Knopfler op met zijn band bestaande uit Richard Bennett (gitaar), Guy Fletcher (keyboards), Jim Cox (piano), John McCusker (viool), Mike McGoldrick (fluit), Glenn Worf (bas) en Ian Thomas (drums). Knopfler speelde in 2008 voor het laatst in de Rotterdamse concertzaal.

BOB DYLAN AND HIS BAND PLUS MARK KNOPFLER

Donderdag 20 oktober 2011
Ahoy – Rotterdam
Entree: x80 60,50, x80 64,90, x80 75,90, x80 82,50,- (incl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

Kaartverkoop start aanstaande vrijdag om 10.00 uur via: http://www.livenation.nl/ en 0900 – 300 1250 (45 cpm).

 

Dylans eigen site bevestigt het concert in Rotterdam:


Dylan-data

Een gedachte over “Hij komt: Dylan in Ahoy, 20 oktober

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s